Hvad er 925 sterling sølv?

Sølv er et af de mest populære metaller i verden, opdaget i antikken. For århundreder siden var det mere værd end guld, da ren sølvmetalllegering blev værdsat på markedet på grund af dens sjældenhed. Men med tiden begyndte folk at fortynde stoffet med andre urenheder. Derfor er der nu et tilstrækkeligt antal prøver af dette stof.

Hvor kom navnet “sterlingsølv” fra, hvad er det? Der er følgende versioner af navnet på navnet. Ifølge det første blev metallet så navngivet på grund af det pund, der var i brug i middelalderen. I midten af ​​1100-tallet udstedte kongen af ​​England Henry 8 et dekret, hvorefter en mønt lavet af 925 sterlingsølv blev taget i brug. Denne legering blev betragtet som lig med almindeligt sølv, hvorfra der derefter blev tjent penge. Et sådant pund blev brugt til store indkøb.

Den anden version siger, at sølv, hvori der kun var 8% urenheder, er blevet produceret i Osterling-området i Sachsen (Tyskland) siden det 11. århundrede. Fra dette emne gik navnet. Mønter, der blev udstedt i den nordlige region af landet, blev brugt til afvikling med England under allierede operationer. Landets daværende hersker kunne lide disse stærke mønter så meget, at han snart tog dem i brug. Faktisk følger to versioner af oprindelsen af ​​navnet på metallet fra hinanden.

925 sterling sølv

Sterling metal er populært, fordi det består af 92,5% rent sølv, og kun 7,5% af det er kobber. Det er meget vanskeligt at smelte den betragtede legering, da den kræver en vis temperatur og særlig eksponering. Men metallet bliver som et resultat meget holdbart, af høj kvalitet og har en lang levetid. I middelalderen blev netop sådanne mønter brugt til handel.

Nogle købere spørger om 925 sterlingsølv. Dette er en møntning af sølv, der blev smeltet, så den ikke tabte i kvalitet. Legeringer opnås som stærke og pålidelige. Derfor betragtes metal 925 som det mest populære på nuværende tidspunkt. Et sådant stof bruges til at fremstille ikke kun ædle smykker, men også bestik, statuer og lysestager.

Forskellen mellem almindeligt sølv og sterling

Hvad er forskellen mellem sølv, som alle kender fra den pågældende? Ædelmetal bliver på grund af det hydrogensulfid, der er i luften, kedeligt. Det er tabet af skønhed på grund af plettet, der betragtes som den største ulempe ved smykker lavet af ædle stoffer. Men sterlingsølv har ikke denne ulempe. Faktum er, at jo mindre kobber i legeringen, desto mindre påvirkes det af svovlforbindelser.

Da almindeligt ædelmetal er blødt og smidigt, er det udelukkende lavet af smykker og bruges ikke til fremstilling af tallerkener, interiørartikler. Derfor er alle dyre sølvfat med opvasker, mønter lavet af sterling metal. Som du kan se, er det let at skelne det fra almindeligt, hvis det ikke er en dekoration.

Sådan opbevares og plejes produktet

Grundlæggende tip til korrekt pleje af sterlingsølv:

opbevaringsstedet skal være et mørkt og tørt sted for at eliminere risikoen for soleksponering på metaloverfladen (det mørkner fra dette);
Selvom sterling sølvprodukter ikke mister deres eksterne tiltrækningskraft i lang tid, er det ikke altid muligt at følge alle reglerne for deres opbevaring. Hvis metallet er mørklagt, skal du rengøre det med en blød klud gennemvædet med væske til rengøring af mønter (du kan købe det i et husholdnings kemi butik).
under ingen omstændigheder kan du udføre mekanisk rengøring, det vil kun ridse produktets overflade;
når en særlig væske ikke hjælper, skal der laves en opløsning bestående af brintperoxid, ammoniak og tandpulver. Tør metallet af med en ren, tør klud efter udførelse.
Råd! Hvis du tvivler på dine evner med hensyn til rengøring, skal du kontakte en smykkesalon. De vil professionelt gendanne det naturlige udseende på produktet.

Kinesisk sterlingsølv

De vigtigste leverandører af produkter fremstillet af sterlingsølv er landene i Sydøstasien. Det første sted blandt dem er Kina. Leveringsmængden vokser hvert år, fordi kvaliteten af ​​de producerede smykker på ingen måde er underordnet de produkter, som andre lande producerer.

Sterling sølv fra Kina er billigere end dets europæiske samle. Dette skyldes, at arbejdskraft i dette asiatiske land koster meget mindre end i Europa.

Men ikke desto mindre skal du være forsigtig, når du køber kinesiske smykker. Da nogle sælgere giver materiale af lav kvalitet til metal i høj kvalitet. Når du køber en vare lavet af sterlingguld på Internettet, skal du gøre dig bekendt med kommentarer og anmeldelser, før du køber varen. Kinesisk sølv koster lavere end dets europæiske kolleger, men ikke billigt! Dette betyder, at alle billige smykker er falske.

Kundeanmeldelser siger, at guld fra Kina i 85% er af god kvalitet. Landet er berømt for smykkemestre og stor erfaring med teknologer.

Omkostning

Hvert år stiger efterspørgslen efter sterlingguld, hvilket fører til højere priser på produkter fra dette metal. Eksperter forudsiger fortsættelsen af ​​denne tendens: i den nærmeste fremtid bør man ikke forvente lavere priser.
Prisen på et ædelmetal pr. Gram er $ 0,8. Så færdige ædle produkter, i betragtning af vanskelighederne med fremstilling og margener, kan ikke koste mindre end $ 5.

Normal ($ / g) Sterling ($ / g) Kinesisk sterling ($ / g)
0,5 0,8 0,7
Tabel 1 - Sammenligning af omkostningerne ved guld af almindelig, sterling og kinesisk sterling.

Produktion

Sterling metal er meget bedre end normalt på grund af dets modstand mod eksterne skadelige faktorer. Overalt i verden værdsættes det mere, og dets værdi er højere. Dette metal af samme kvalitet kan købes til en lavere pris i Kina.

Opdatering: 

Sølv og sterlingsølv er udtryk, der ofte bruges om hverandre, men betyder ikke altid det samme. Lad os se på, hvordan smykker, der er markeret som fremstillet af sterlingsølv, adskiller sig fra rene smykker.

Sterling sølv er en legering skabt ved at tilføje kobber til sterling sølv for at gøre den resulterende forbindelse mere holdbar og mindre blød. Det har typisk en renhed på 92,5%, hvilket betyder, at 7,5% af legeringen er lavet af kobber eller et andet metal (normalt nikkel eller zink). Derfor navnet - 925 sterlingsølv.

Der er også såkaldt møntsølv, som er en legering med lavere renhed, der normalt indeholder 90% eller mindre sølv.

Hvad er rent sølv?

Rent sølv, også kaldet fint sølv, har et faktisk sølvindhold på 99,9%. På grund af sin høje renhed er den for blød til brug i smykker og blandes ofte med andre metaller, hvilket gør det hårdere. Selvom sterlingsølv er stærkere end rent sølv, gør de yderligere metaller i legeringen det mere tilbøjelige til at plette. Dette skyldes, at kobber, nikkel, zink eller andre blandinger, der findes i legeringen, kan reagere med ilt og andre elementer i luften.

Ofte er disse elementer belagt med et tyndt lag rent sølv for at forbedre dets glans. Nogle gange kan du dog finde et produkt, der sælges som "sterling sølv": dette betyder ofte, at det faktisk er lavet af nikkel, kobber eller et andet metal, ikke et ædelmetal, og er simpelthen dækket med et lag sterling sølv, som er udsat for slid over tid.

Hvilken mærkning bruges til disse arter?

Sølv i høj kvalitet er markeret med mærker såsom 999, 99,9 eller 0,999, hvilket angiver, hvor meget sølv der er indeholdt i hundrede eller tusind dele.

Sterling sølv fremstillet i USA er mærket 925, 925 eller 92.5. Smykker med lavere renhed betragtes ikke som sterlingsølv efter dette lands standarder.

Det er værd at bemærke, at et produkt, såsom sølvøreringe, der sælges i Europa eller andre dele af verden, kan have en renhed under 92,5% og stadig sælges som sølv eller sterlingsølv. For eksempel kan tysk sølv have et rent sølvindhold på mindst 80%, og russisk sølv kan også have en renhed under 90%.

På grund af forskellige sølvindholdsstandarder overalt i verden er det altid værd at spørge om dets faktiske indhold i smykkene, som du vil købe og være opmærksom på de prøver, der er markeret på det.

Test af sølv for renhed

Sølv testes normalt for renhed ved hjælp af den såkaldte syretest: en lille skraber tages fra genstanden, der inspiceres og placeres i syre for at se, om dens farve ændres; hvis farven på syren ændrer sig, betyder det, at testemnet har en renhed under 92,5%.

Hvis du vil kontrollere renheden af ​​dine sølvsmykker, behøver du ikke at ty til en "syretest" på egen hånd: der er et stort antal juvelerere, der kan udføre denne service for dig mod betaling.

Husk: Før du køber smykker, der er annonceret som sølv eller sterlingsølv, skal du sørge for at kontrollere dem for markerede tegn og prøver, der angiver det nøjagtige sølvindhold i produktet.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Platinum og dens egenskaber

Sådan rengøres sølv. Effektive rengøringsmetoder til hjemmet

DIY-penge træmaling