Sådan renses guld derhjemme

Ædelmetalsmykker kræver omhyggelig pleje, da det kan sorte, plette eller blive gul med tiden. For at dyrebare smykker ser ud som om de netop var blevet lavet mange år senere, er det nødvendigt at rengøre dem med jævne mellemrum. Mange mennesker foretrækker at give produkter til professionelle - juvelerer. Men der er mange tilgængelige metoder til at rense guld derhjemme. Du behøver ikke at bruge penge på produkter for at se et velplejet og opdateret look.


Ædelstene tendens til at falme, da der er forskellige urenheder i sammensætningen af ​​guldsmykker. De er nødvendige for at øge styrken af ​​guldprodukter. Det er urenheder, der normalt falmer. Mørkningen skal kasseres regelmæssigt. Hemmelighederne om, hvordan man renser guld derhjemme, fortalte smykkemesteren. Produkter lavet af ædle metaller er holdbare. Men de vil ikke være i stand til at skinne hele tiden på grund af forurening og mørke. For at opnå et behageligt udseende af smykker i lang tid er det nødvendigt med enkel rengøring.

Nu er teknologien for, hvordan guld rengøres derhjemme, ingen hemmelighed. Du skal ikke spørge, hvordan og hvor det er bedre at forfine guld - i et smykkeværksted eller hjemme, fordi effekten vil være den samme. At bruge improviserede midler til at rydde op i dyrebare ting er meget mere praktisk og billigere.

Skinne i gult guld

Der er forskellige typer guld i verden. De adskiller sig i nuancer. Der er også sådanne produkter, hvor flere typer metaller kombineres. I forskellige smykkebutikker kan du finde et specielt værktøj til rengøring af sådanne smykker. Selv ved hjælp af sådanne værktøjer kræver rengøring af guld derhjemme et lille kontantudlæg.

Ædelmetaller, hvorfra smykker er fremstillet, er forskellige, fordi de er holdbare. med tiden bliver overfladen på smykket mere kedelig eller mørkere.

For sparsommelige mennesker er der flere opskrifter til brug af improviserede materialer, der er meget populære. Disse metoder skader ikke smykkerne, men opdaterer kun udseendet.

Forskellige metoder til rengøring af ædle metaller kan ses i foto- og videomaterialerne i vores artikel.

Ammoniak

Og så, hvordan kan du rense guld ikke i et smykkeværksted, men derhjemme? En simpel rengøring af gult guld kræver: ammoniak (du kan købe det på apoteket) og almindeligt vaskevaskemiddel. Alkohol spiller en affedtende og rensende rolle.

For at forberede dette værktøj til rengøring af guld, behøver du kun 5 ml ammoniak. Volumen er lig med en teskefuld. Lad os nu se nærmere på, hvordan man renser guld derhjemme med en lignende løsning.
Du skal koge 200 ml rent vand, derefter tilsætte vaskemidlet i vandet og opløse det grundigt. Hæld alkohol i, og sænk forsigtigt guldproduktet i opløsningen. Det er vigtigt at bemærke, at smykker med ædelstensmykker ikke er egnet til sådan rengøring. For at guldrensning derhjemme skal få succes, er det nødvendigt at opbevare smykker lavet af guld i opløsning i mindst to timer. Tør derefter af med et håndklæde eller en tør klud uden en hård fnug.

Opvaskemiddel

Et lignende værktøj kan ikke kun bruges til vask af køkkenredskaber, men til rengøring af overflader lavet af forskellige materialer. Der er således en anden metode til rengøring af guld derhjemme. Det kræver kun det nævnte køkkenværktøj.

5 ml af produktet skal opløses i et glas rent, koldt vand. Hæld derefter i en metalbeholder, og placer juvelerne i den resulterende opløsning. Sæt beholderen på medium varme. Kog dette vand i ti minutter. Tør derefter dekorationer forsigtigt med et håndklæde.

Brintoverilte

En anden måde at hjælpe med at rense produkter lavet af ædle metaller såsom guld er at bruge brintperoxid, ammoniak og flydende sæbe. Rengøring med gult eller endda rødt guld derhjemme med peroxid er en forholdsvis enkel metode og er tilgængelig for alle.

For at gøre dette skal du tilføje 5 ml af alle ingredienser til rent, let varmt vand. Læg guldprodukter forsigtigt ind i løsningen. Fjern og tør tør smykkerne efter 20 minutter. Sådan rengøring af guldprodukter derhjemme er økonomisk ikke kun med hensyn til kontante omkostninger, men også med hensyn til tidsforbrug.

Salt

Rengøring af guld derhjemme er en proces, der ikke kræver ekstra omkostninger. Salt er også inkluderet på listen over de stoffer, der renser overfladen af ​​ædle smykker. Hendes hemmelighed er, at salt har en udvindende egenskab. Men gnid ikke juvelerne med salt, da dets krystaller vil ridse en glat og skinnende overflade. Ved hjælp af almindeligt salt, der er i hver familie, på en helt human måde, kan du bringe guldprodukter i den form, som de havde, da de købte.

I 150 ml vand (varmt) sættes 60 gram salt. En sådan oprensning af guld, der udføres derhjemme, vil tage mere tid, da guldprodukter i opløsning skal opbevares hele natten. Om morgenen skylles genstande under koldt vand og tør med et håndklæde.


Selvfølgelig behøver du ikke at gnide produktet med salt, bare dypp det i den forberedte opløsning og lad det stå natten over.

folie

Der er også en anden metode til at rengøre guld derhjemme ved hjælp af improviserede midler. En af dem bruger almindelig metalfolie. Til dette har du brug for: soda, vand, folie.

Opløs 50 gram natron i en halv liter varmt vand. At lægge en folie i bunden af ​​en dyb beholder. Hæld vand med soda i beholderen. Guldsmykker placeret på bunden af ​​beholderen. I denne position skal smykker stå i 8-10 timer (om natten). Om morgenen skylles sodavand med rindende vand og tørres med et blødt håndklæde.

Mekanisk rengøring

Alle ovennævnte metoder kan være ineffektive, fordi mørkningen kan være dyb og meget gammel. I denne situation gemmer det kun mekanisk rengøring. Brug ikke grove slibende stoffer for ikke at ridse overfladen på guldprodukter.

Et eksempel på et specielt værktøj.
Særlige pastaer sælges til mekanisk rengøring af ædle metaller. Brugermanualen beskriver detaljeret, hvordan man renser guld derhjemme med deres hjælp. Prisen på et sådant værktøj er cirka 300 - 500 russiske rubler. Pastaen skal påføres en blød børste og gnides forsigtigt de forurenede områder på produktet.

Ædelmetalprodukter med sten

Den foregående metode til mekanisk rengøring af juveler er også velegnet til produkter med sten. Rengøring af guld med sten er mere delikat, men ganske gennemførlig derhjemme. Husk, at alkohol kan få nogle sten til at plette.

Fugtighed er en af ​​de uacceptable betingelser for sten, så du kan ikke lægge smykker i forskellige rengøringsløsninger. For at rengøre det dyrebare smykke med sten, har du brug for en regelmæssig köln. Du skal dyppe en vatpind i kølen og gnide stenen. Köln vil opfede og rense stenens overflade og få den til at skinne igen. Benzin hjælper også med at rengøre smykker med sten.

En pensel med en meget blød bunke (muligvis en tandbørste) er også velegnet til denne metode til delikat rengøring med en pasta. Hvordan rengør man guld med købt pasta derhjemme? Bare sæt pastaen på produktet og gnid den metodisk med en pensel. En sådan rengøring er en af de hurtigste metoder, meget hurtigere end blødgøring af produkter i vand hele natten.

hvidt guld

En anden type guld er hvid, med tiden bliver det mærkbart gult og overskyet. For dem, der ikke ved, hvordan man renser hvidt guld fra at sammenklamme sig hjemme, lad os sige med det samme - mange af de metoder, der er beskrevet i begyndelsen af artiklen og vises på videoen og fotoet deri, hjælper ikke.

Hvidguldsmykker består af flere typer metaller. Foruden guld inkluderer de kobber og nikkel. Takket være nikkel har hvidguldsmykker en lys sølvfarvet farve. Overfladen på det hvide guldsmykke er belagt med rhodium.

Rhodium forsvinder næsten med tiden. Derfor skal der kun bruges en meget blød klud til rengøring af hvidguldsmykker. Hvidguldpulver, tandbørste eller salt bør ikke rengøres. Ellers er metoder til rengøring af guld derhjemme også egnede til hvidt guld.

Forurenende stoffer fra smykker fjernes normalt ved hjælp af vodka, almindelig eller flydende ammoniak. Men du kan ikke efterlade hvidguld natten over i rengøringsopløsninger, da metalets egenskaber forringes.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Platinum og dens egenskaber

Sådan rengøres sølv. Effektive rengøringsmetoder til hjemmet

DIY-penge træmaling