Sådan rengøres sølv. Effektive rengøringsmetoder til hjemmet

Sølv er et ædelmetal, der er elsket af mange, hvorfra medicinske instrumenter, smykker osv. Er lavet. Som alle produkter, uanset om de er lavet af træ eller metal, mørkere ting, der er lavet af sølv i årenes løb og mister deres originale "købte" glans. . For at forhindre, at dette sker, er det vigtigt at vide, hvordan man renser sølv, og hvordan man renser sølv korrekt og uden ekstra kræfter. Lad os finde ud af det!

Hvorfor bliver det mørkt

Hvordan rengøres sølv derhjemme? Næsten hver person, der har smykker fra det i sin samling, stiller dette spørgsmål. Metal kan mørke af flere grunde, hvis hovedvej vi vil overveje i denne tabel:


Hvorfor bliver det mørkt? Indflydelse
Fra øget fugtighed, fra fugtighed Hvis metallet kommer i kontakt med huden på en person, der sveder, lige har forladt bruser osv., Bliver det øjeblikket mørkere. Desuden kan mørkningen forekomme i løbet af få minutter.
Fysiologiske egenskaber ved den menneskelige krop. Hvis en person sveder, den indeholder en stor mængde svovl, bliver smykkene nødvendigvis mørkere, men hvis der er meget nitrogen i blodet og frigivne menneskelige væsker, kan metallet generelt ændre farve.
Nu ved du hvorfor produktet på den menneskelige krop mørkere.
Der blev også fundet et svar på spørgsmålet: hvorfor bliver sølvkorset sort, og hvorfor bliver sølvkæden på nakken sort.
Opbevaring af smykker under dårlige forhold Sortede produkter kan skyldes, at en person ikke opbevarer dem på et tørt sted med andre smykker lavet af uædle metaller.
Sølv er i sig selv base I dette tilfælde vil en lav finhed indikere et lavt indhold af metaldekoration i legeringen. Der er en masse baseurenheder i legeringen, som vil begynde at mørkne med tiden. Disse betragtes som smykker med en belægning. Forgyldt sølv er ikke let at rengøre. Ofte anvendes basislegeringer til fremstilling af ringe og krydser, der kommer i kontakt med den menneskelige krop. Så der skulle ikke være spørgsmål om, hvorfor korset bliver sort.
Kvarter på metal med kosmetik Når produktet er i kontakt, f.eks. Med et fundament eller makeupfjerner, begynder produktet at oxidere, falme og sorte. Derfor opstår spørgsmålet: hvordan rengøres sølv?

Beviste metoder

Hvordan ryddes sølv fra sort? Før du stiller disse spørgsmål, skal du selv bestemme, hvilken metode der er egnet til enkelhed, bekvemmelighed og lave omkostninger til udførelse nøjagtigt til de eksisterende smykker.

Valget af metalrensningsmetode afhænger af:


  1. Prøver af det købte smykke fra ligaturen.
  2. Fra om produktet er indrammet med forgyldning eller ikke har overfladespray.
  3. Er der naturlige, kunstige sten, emalje, tryk og andre dekorative elementer på smykket, som ikke kan udsættes for stærk mekanisk rengøring?
  4. Fra graden af ​​forurening.
  5. Fra produktets størrelse.
Kun enkle smykker og husholdningsartikler kan rengøres fra forurenende stoffer med aggressive midler. Hvis produkterne har gravering, rhinestones, sten osv., Udføres rengøringen omhyggeligt ved hjælp af blide metoder og specielt designet produkter. Det er bedre at overlade rengøringen til en specialist i tilfælde, hvor der er bekymring for produktets sikkerhed. Så forgyldt sølv derhjemme er bedre at ikke rengøre. Ofte fjernes forgyldning med snavs.

Hvilke værktøjer er bedre at bruge?

Vi vil tale om rengøringsprodukter, der er egnede til uafhængig brug senere, og nu vil vi overveje butikstilbud. For almindelige mennesker, der ikke ønsker at bekymre sig om opskriften og bruger en masse tid på at rengøre sølvsmykker derhjemme, sælges specialiserede "stoffer". De bedste er penge fra producenterne:


  • Talisman;
  • Aladdin;
  • Silbo;
  • Sølv hurtig


Disse virksomheder producerer sølvrensevæske såvel som spray, opløsninger, pastaer og endda specielle servietter. De er dyre, men de sparer dig for problemer i løbet af få minutter og med en garanti.

Bemærk, at dette er et tyktflydende, ildfast og blødt metal, der let kan beskadiges af hårde mekaniske rengøringsværktøjer. Grove materialer, børster osv. Er ikke egnet til effektiv mekanisk rengøring.

Lad os gå videre til, hvordan man renser sølv derhjemme.

Rengøring af sølv derhjemme

Er sølvkæden blevet sort? Der er en udgang. Lad os se på "hvordan man rengør sølv derhjemme", "hvordan man renser sølv med folie", "hvordan sølv rengøres med citronsyre" osv.

Hvis det sorte sølv, skal du vide, hvad du skal rense sølv derhjemme:


  1. glasvarer;
  2. containere fremstillet af medicinsk stål;
  3. aluminiumsgryder.

For at rengøre sølv fra sort derhjemme skal du bruge:


  1. Ammoniak.
  2. Peroxider.
  3. Soda og citroner.
  4. Pulver eller tandpasta.
  5. Coca-Cola, eddike, salt osv.

Vi lærte at rengøre sølv, det er tid til at overveje, hvordan man gør det rigtigt!

Overvej rengøringsreglerne ved hjælp af ovenstående værktøjer.

Du kan rengøre sølv derhjemme med ammoniak. De kan rengøre både husholdnings- og dekorative produkter. Sølvrensning med ammoniak udføres på to måder.

Den første opskrift på, hvordan man renser sølv med ammoniak.


Vi renser sølv med en ske ammoniak og et glas vand. Bland disse ingredienser sammen, tilsæt en halv spiseskefuld peroxid og lidt flydende eller fast sæbe til babyer. Produktet skal anbringes i opløsningen, som kræver fjernelse af forurenende stoffer fra overfladen. Lad det stå i 15 minutter i opløsningen, og se efter, om smykkens tilstand har ændret sig til det bedre eller ej. I så fald kan du fjerne produktet og tørre det af med en blød klud.

Tip: afhængigt af omfanget af læsionerne og dimensionerne på det produkt, der skal rengøres, skal du ændre koncentrationen af ​​ammoniak, men under ingen omstændigheder må du ikke hælde den resulterende rengøringsblanding i aluminiumskar, kun i glas, ellers metallet oxiderer endnu mere. Med denne metode skal du hurtigt rense sølvet derhjemme.

For at rengøre en kæde eller ring er et kryds meget muligt med denne opskrift, selv sølvskeer i en stærk fase af forurening vil skinne. Husk en ting, opskriften er sundhedsfarlig, om end minimalt, da ammoniak stadig er stærk ammoniumhydroxid, som kan fjerne fedtet snavs og forbrænde huden.

Den anden opskrift. For at forberede denne rengøringsblanding har du brug for: ammoniak og billigt pulver til rengøring af tandemaljen. Ved blanding skal de to ingredienser resultere i en kratlignende masse. Derefter skal du tage et stykke fleece og anvende denne "opløsning" på det, derefter lægge blandingen forsigtigt på produktet og tørre det efter 5-10 minutter.

Nu kender du den del af, hvad der bruges til at rense sølv derhjemme, du ved også, hvordan man renser sølv med ammoniak, og hvordan man renser sølvsmykker, så lad os gå videre til andre opskrifter!

Rengøring af sølv med brintperoxid. Brintperoxid er allerede blevet nævnt i denne enkle opfangning, men i denne opskrift er peroxid den vigtigste komponent i metalrensning. Virkningen af ​​peroxid er hovedsageligt lysende og mindre rensende. På grund af dets hydrolforbindelser stopper det oxidationen af ​​metallet eller omvendt kan det accelerere slidprocessen. For at afklare er det bedre at tage peroxid højst 3% koncentration. Det er tilstrækkeligt at fugtige kluden og aftørre produktet.

Glem ikke at teste produktet ved at røre ved en klud med peroxid på indersiden af ​​produktet, det vil sige på den side, der er svagere, hvis det bliver mørkere, kan produktet ikke bruges, brug andre metoder.

Rengøring af sølv derhjemme med brintperoxid bruges mere ofte til guld, ikke sølv.

Hvordan rengøres sølv med sodavand? Lad os se på dette spørgsmål.

Soda bruges aldrig som hovedkomponent, det fungerer altid som et supplement til andre komponenter i opskriften til rengøring af sølvprodukter. For eksempel er en god opskrift på rengøring af sølv med soda god.

Tag 1/1 soda og tandpulver, 1 spsk hver, bland med 250 ml vand og bring blandingen til en papirmasse-tilstand. Brug dine fingre til at samle en lille mængde velling og gnide metalsagerne med omhu på steder med mørke, forurening. Fjern derefter remanensen med en opløsning af varmt vand og sæbe, eller tør den med et tørt bandage.

En anden opskrift ved hjælp af soda, vaskemiddel og salt. Denne metode er meget effektiv og sikker både for produkter med sten og enkel. Det er interessant, at når der bruges denne metode, er det aluminiumskåle, der bruges. Der oprettes en løsning til en liter vand, tilsæt en spiseskefuld vaskemiddel og en spiseskefuld soda med salt. Alt hældes i en gryde med aluminium, hvorefter dekorationer anbringes i beholderen og alt opvarmes sammen over en ild. Det er nødvendigt at bringe opløsningen til kogning, lad den derefter ikke afkøle, tøm blandingen i vasken, skyl smykkerne under varmt rindende vand og tør det med et blødt håndklæde.

Hvordan man renser sølv fra sort med sodavand og andre ikke-aggressive stoffer er allerede kendt, lad os tale om hårdere kemikalier.
En sølvrens som eddike bruges ikke ofte, men det er værd at tale om. Dets anvendelse er ganske enkel. Du har brug for bordseddike 6%, der opvarmes på lav varme og derefter dyppes i en fugtig klud. Med denne klud går de gennem dekorationen, og derefter tørres de af metallet med en tør blød klud.

Generelt, med en eddike, renser et mørklagt produkt ret hurtigt og uden for stor indsats!

Sølvrensning med ammoniak. Dette er en temmelig farlig metode, der bruges til at rense sølvmønter derhjemme samt til at rengøre redskaber. Ammoniakopløsningen blandes med peroxid eller vand, hvorefter man ved hjælp af handsker og en speciel klud uden foder aftørres med pres på produktet.

Denne metode besvarer spørgsmålet: "Hvordan rengøres sølvmønter?".

Efter en sådan rengøring får mønterne en indledende glans, som efter smeltning. Emaljen på skåle og skeer bliver forresten ammoniak i en svag opløsning med vand (når der er meget vand, ammoniak en teskefuld) holder billedet på produktet.

Om ringe, kryds og smykker med sten

I dette afsnit vil vi overveje: “Hvordan rengør man sølvøreringe?”, “Hvordan rengøres et sølvkors?”, “Hvordan rengør man en sølvkæde derhjemme?”, “Hvordan rengør man en sølvring?”, “ Sådan rengøres en sølvkæde hurtigt? ”Og“ Hvordan rengør man en sølvske? ”

”Hvorfor bliver sølv sort på kroppen?” Og et temmelig ofte stillede spørgsmål, hvor svaret blev givet tidligere, gentager jeg dog. Sølv sælges aldrig i sin rene form, kun i legeringer og nogle metaller i en legering af ikke-dyrebar oprindelse interagerer med kropsvæsker (sved, vand, urinstof) og begynder at oxidere - det bliver mørkt.

Oftest interagerer et kors og en kæde med kroppen, ringen oxiderer længere og med mindre kraft samt øreringe.

Sortnet sølvkors? Så vi tager tandpasta eller ammoniak. Disse stoffer beskadiger ikke engang smykker med sten; de er velegnede til kryds såvel som til ringe, øreringe og kæder. Tandpasta eller pulver påføres fingeren, og produktets overflade poleres med blide bevægelser, derefter koges produktet i vand med flydende ammoniak og tørres ved hjælp af en blød mikrofiberklud. Hele opskriften!

Om rengøring af mønter

Det er let at rengøre sølvsmykker derhjemme, men for samle dyre mønter og møntforseglinger er rengøringsprocessen kompliceret.

Hvis en person ønsker, at væsken, der har renset overfladen på mønten, skal bruges til at rense guld og sølv, husholdningsartikler, skal du følge den rigtige opskrift på dens oprettelse. Så for den løsning, du har brug for:


  1. Vand.
  2. Antiseptisk.
  3. Tinktur af Aloe.
  4. Blød soda.
  5. Olie (bedste ricinusolie).

Afhængigt af hvor meget metal der skal rengøres, samt hvordan man hurtigt renser sølv derhjemme, vælges produktets kvalitet i forhold. Husk en ting - der skal altid være mere vand end resten af ​​ingredienserne, og soda skal halvt opløses i blandingen.

Rengøring af sølvmønter derhjemme med denne væske er ikke egnet til meget gamle mønter og sæler, da belægningen af ​​mønten kan blive beskadiget under brugen. Giv specielle kopier til mestre med mønt eller smykker. Og brug en mikrofiberklud til at udføre rengøring ved hjælp af denne metode.

Nu ved du hvordan man rengør en sølvmønt, hvordan man renser guld og sølv, hvordan man renser en sølvkæde osv.

Total

Det er let at rengøre metal fra uønskede forurenende stoffer afhængigt af produktets prøve, kvalitet og høje omkostninger; vælges en individuel rengøringsmetode. For øvrig, hvis produktet bare falmede lidt, kan du gnide det med en almindelig viskelæder eller med friske kartoffelskal.

Nu ved alle: ”hvordan man rengør sølv med sten”, hvad ”rengøring af sølv derhjemme” er, og hvordan man i princippet tager sig af metal, så sølvet ikke bliver sort.

Pas godt på dine ting, pas på dem, og et smukt udseende vil være en belønning.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Platinum og dens egenskaber

DIY-penge træmaling